You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 07. Normakatalógus > 7.1.5 Szűrési lehetőségek a Műveletsablonok, mérések listanézetében
7.1.5 Szűrési lehetőségek a Műveletsablonok, mérések listanézetében
print icon

Szűrési lehetőségek a Műveletsablonok, mérések listanézetében

 

A Műveletsablonok, mérések felületén összesített listában megjelenő találatokat szűrhetjük, szűkíthetjük az oldal jobb oldalán látható Szűrő alatt látható mezők segítségével több szempont alapján.

 

 

A feltételek megadására alkalmas mezők között vannak olyanok, amelyekbe be kell írni a szűrni kívánt szöveget, ilyenkor a szűrés megtörténik Entert ütve a billentyűzeten, de természetesen a Szűrő sáv alsó részében látható Szűrés gombbal is elindíthatjuk a találatok szűkítését. Vannak azonban olyan mezők is, ahol csak választás útján lehet beállítani a feltételeket, általában legördülő segítségével, ezeknél pedig csak akkor indítható el a szűrés, ha a kék betűkből álló ugyanilyen elnevezésű gombra rákattintunk.

 

Az alábbiak alapján végezhető szűrés a műveletsablonokkal kapcsolatban:

Kód: szabadszavas mező, a keresett műveletsablon kódját vagy annak egy részét adjuk meg.

Leírás: szabadszavas mező, a keresett műveletsablon nevét vagy annak egy részét adjuk meg.

Osztályozás: itt legördülőkből választhatunk, az előzetesen feltöltött és műveletsablonokhoz rendelt osztályozások körül.

 

Kategória: szabadszavas mező, a keresett műveletsablonhoz tartozó kategória nevét vagy annak egy részét adjuk meg.

Kiegészítő információ: szabadszavas mező, a keresett műveletsablonhoz tartozó kiegészítő információ nevét vagy annak egy részét adjuk meg.

Megjegyzés: szabadszavas mező, a keresett műveletsablonhoz tartozó megjegyzést vagy annak egy részét adjuk meg.

Előfordulás: Itt két lépésben állítható be a szűrési feltétel. A felső mezőben az értékekre vonatkozó szabályok közül válaszhatunk (egyenlő, kisebb, nagyobb stb. - alapértelmezetten az "egyenlő" lehetőség látható a felső mezőben), míg az alatta lévő mezőben az előfordulás értéke adható meg számként.

 

Mértékegység: itt legördülőkből választhatunk, a konfigurációnál előzetesen feltöltött és műveletsablonokhoz rendelt mértékegységek közül.

Elszámolási egység: itt legördülőkből választhatunk, a konfigurációnál előzetesen feltöltött és műveletsablonokhoz rendelt egységek közül.

Géptípus: itt legördülőkből választhatunk, a konfigurációnál előzetesen feltöltött és műveletsablonokhoz rendelt géptípusok közül.

Kiegészítő eszközök: itt legördülőkből választhatunk, a konfigurációnál előzetesen feltöltött és műveletsablonokhoz rendelt eszközök közül.

Archivált: két lehetőség közül választhatunk: igen / nem. Igen esetén az archivált műveletsablonokat kapjuk listázva, nem esetén pedig a használatban lévőket.

 

A szűrőfeltételeket kombinálhatjuk is.

 

 

 

 

Archivált műveleti sablonok

 

A szoftver lehetőséget ad arra, hogy egy műveletsablont, ha egy ideig nem akarjuk használni, de véglegesen törölni sem szeretnénk, akkor Archiv státuszba helyezhessük. Ennek bemutatása elolvasható ezen a linken: 7.1.3 A Műveletsablonok, mérések listanézete és a felületről elérhető funkciók, lehetőségek, ezen belül ld. a Műveletsablon archiválása című témakört.

 

Az archiválást követően az érintett sablonok a lista végére kerülnek és a Státusz oszlopban a piros színű Archív jelzés jelenik meg.

 

 

Az archivált sablon "megőrzi" a hozzá korábban beállított méréseket, illetve szerkeszthetők, törölhetők, visszaállíthatók aktív státuszba is.

 

 

Tehát akár újra aktív státuszúvá is tehetjük, amennyiben újra szeretnénk használni. Ennek kétféle módja is van. Az egyik, hogy az Archiv listanézet megfelelő sorában a második ikont lenyitva egyszerűen kiválasztjuk az erre alkalmas Aktiválás elnevezésű feliratot. Ekkor a sikeres végrehajtásról visszajelzés fogad minket a Műveletsablonok, mérések felületén a jobb felső részen.

 

 

 

A másik lehetőség, hogy ugyaninnen, tehát az archivált sablon sorának második ikonjából kiindulva a Szerkesztést nyitjuk meg, és a megjelenő nézet bal alsó részében az Archiv szöveg elől kivesszük a pipát, majd a Mentés zöld gombra kattintunk megerősítésül.

 

 

 

Ebben az esetben a műveletsablonok összesített listanézetének szintén jobb felső részében a "Sikeres frissítés." tájékoztat minket az aktiválás eredményes végbemeneteléről.

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra