You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
7.1.4 Mérések
print icon

Mérések

A műveletsablonok, mérések listában a sorok első ikonjának (szürke óra) segítségével megtekinthetők az adott sablonhoz tartozó korábbi mérések. Az egeret az ikonra húzva és ott tartva kék színűvé változik, és megjelenik fölötte a Mérések felirat is.

A Mérések listanézetére jutva megjelennek az érintett műveletsablonhoz már rögzített mérések:

 

Új mérés hozzáadása

A felületen lehetőség van "Új mérés" hozzáadására az ugyanilyen elnevezésű, jobb felső részen található zöld gomb segítségével:

A megnyíló oldalon pontosan ugyanaz a kép és lehetőségek fogadnak minket, amik a 7.1.2 Műveletsablonok, mérések - Új Műveletsablon létrehozása című cikk: Mérési alapadatok beállítása új műveletsablon rögzítésekor elnevezésű témakörében bemutatásra és részletezésre kerültek.

A szükséges adatok megadását követően a zöld színű Mentés gombbal menthetjük az új mérésünket, vagy a mellette található Mégsem szövegre kattintva elvethetjük a megerősítést.

A Mentést választva visszakerülünk a Mérések listanézetére, ahol megerősítésül az "Elem sikeresen hozzáadva." szöveg tájékoztat minket új sablonunk sikeres hozzáadásáról.

Az egy időben rögzített mért eredmények átlaga adja egy műveletsablon műveleti idejét. Ahogy a képernyőképen is látható, mindig az utolsó mérések átlaga az aktív.

 

A Mérések listanézete

A Mérések listanézete az alábbi oszlopokat tartalmazza:

  • Státusz (ez mutatja, hogy melyik az aktív mérés az adott sablonnál, nem rendezhető)
  • Dátum (a mérés létrehozásának dátumát mutatja, nem rendezhető)
  • Sorszám (jelzi, hányadik mérésként került rögzítésre, nem rendezhető)
  • Mérési adatpontok száma (amennyi adatpontot megadtunk, annak mennyisége jelenik itt meg)
  • Műveleti idő (a percben megadott idő, mely a mérési eredmények átlagából jön ki, rendezhető)
  • Megjegyzés (a megjegyzésként beírt szöveg)

A rendezhető oszlopokat a kék színű oszlopelnevezések és le-fel nyilak jelzik.

A listában megjelenő mérések szerkeszthetők, mégpedig a sor elején látható ceruza ikon segítségével. Ha ráállítjuk az egerünket, az ikon kék színűvé válik és fölötte a Szerkesztés felirat is megjelenik. Rákattintva a szerkesztés oldala megnyílik. Itt elvégezve a szükséges módosításokat a felület alján található zöld színű Mentés gomb megnyomásával erősíthetjük meg a változtatásokat, de a Mégsem gombbal el is vethetjük azokat. A piros színű Törlés gombbal törölhető is az adott mérés.

A törlés folyamata a Mérések listanézetéről kiindulva is elvégezhető az érintett mérés sorának második ikonja révén. Egerünket ráállítva az ikon piros színűvé változik, és láthatóvá válik fölötte a Törlés szövege is. Az ikonra kattintva még felteszi a program a kérdést megerősítésül, hogy "Biztosan ki akarja törölni a ... nevű elemet?", majd újból a Törlés gombot választva, - amennyiben biztosak vagyunk benne -  a törlés folyamata megtörténik.

A Mérések felületén szűrési szempontok alapján szűkíthető a találat, amennyiben már több mérési sor tartozik az adott műveletsablonhoz. A nézet jobb oldali sávjában a Szűrő felirat alatti rész szolgál erre. Mindössze kétféle feltétel szerint végezhető a szűrés:

Dátum, illetve Megjegyzés alapján.

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra