You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 01. Első lépések a Crosssec Norma felületén > 1.1.2 Technikai javaslatok, regisztráció és belépés
1.1.2 Technikai javaslatok, regisztráció és belépés
print icon

Technikai javaslatok a Norma optimális működéséhez

 

Mivel a Norma szoftver egy online használható, ún. felhő alapú alkalmazás, ezért a stabil internet biztosítása, illetve megfelelő böngésző használata elengedhetetlen feltétele a szoftver helyes működésének.

 

Bár alapvetően bármilyen böngésző oldal alkalmas a szoftver elindítására, mégis az általunk javasolt böngésző a Google Chrome. A mindennapos adminisztrációs munka során ugyanis ez biztosítja a webalkalmazás funkcióinak optimális és leginkább zökkenőmentes használatát, ebben a böngészőben jelennek meg legjobb minőségben a Norma különféle menüpontjai, a szoftverben található ikonok és különböző mezők. Más böngészők például nem feltétlenül jelenítenek meg minden ikont.

 

 

Regisztráció

 

A Norma szoftver használatba vételének első lépése a regisztráció, mely során szükséges egy felhasználói fiók létrehozása különféle paraméterek megadásával.

 

A Regisztráció szerződéskötés esetén központilag, a Crosssec Solutions Kft. munkatársai segítségével tud megvalósulni a választott Norma-csomag szerződéses feltételei szerint a vállalati létszám figyelembevételével.

 

 

Regisztráció meghívással

 

Amikor megtörténik egy új felhasználói fiók létrehozása, akkor a felhasználóhoz beírt e-mail címre egy regisztrációs e-mail, ún. meghívó kerül kiküldésre.

 

Így néz ki az üzenet az e-mail fiókban:

 

 

 

Az üzenet tartalma:

 

 

A Regisztráció gombra kattintva a következő felületre jutunk:

 

 

Az új felhasználónak ki kell töltenie a "Jelszó" és "Jelszó megerősítése" mezőket, majd megnyomni a regisztráció gombot.

 

 

A rendszer ezt követően rögtön a Norma/Főoldal felületére navigál:

 

 

 

 

Belépés (Bejelentkezés)

 

Bejelentkezéskor, miután megtörtént a weboldal felkeresése (www.startnorma.hu), mindig be kell írni a regisztráció során megadott e-mail címet és jelszót (a böngészőben mentheti is a felhasználó ezeket, amennyiben csak ő használja az adott gépet). A Belépés gombra kattintva megtörténik a bejelentkezés a felhasználói fiókba.

 

 

 

Elfelejtett jelszó

 

Amennyiben valaki elfelejti esetleg a jelszavát, akkor sincs probléma, ugyanis a Bejelentkezés felületéről lehetőség van új jelszó beállításának elindítására az Elfelejtett jelszó használatával:

 

 

Az "Elfelejtett jelszó" szövegre kattintva a megjelenő felületen az Email cím mezőjébe be kell írni a regisztrációhoz használt e-mail címet, majd a "Jelszó lecserélése" feliratos kék színű gombot megnyomni, melynek következtében a megadott e-mail címre egy link kerül kiküldésre.

 

 

Ezt egy figyelmeztető üzenet is megerősíti ezt követően, valamint arról is tájékoztat, hogy a kiküldött linknek érvényességi ideje van, mely 2 óra időtartamot jelent, ezalatt el kell végezni a jelszóváltoztatást. Az érvényességi idő lejárta után már új kiküldést szükséges elindítani.

 

 

Az e-mail fiókba lépve az alábbi üzenet található az "Elfelejtett jelszó" funkció használata esetén:

 

 

Az üzenet tartalma szerint rá kell kattintani a Jelszó visszaállítása feliratú kék színű gombra:

 

 

Az itt látható felület nyílik meg, ahol az "Új jelszó" és "Új jelszó megerősítése" mezőket szükséges kitölteni a felhasználó számára tetszőleges jelszóval.

 

 

A "Jelszó megváltoztatása" feliratra kattintva történik  meg az új jelszó megadásának megerősítése:

 

 

A kattintás után azonnal a Norma/Főoldal felületére navigál a rendszer, ahol a jobb sarokban egy kis értesítés vár, mely sikeres változtatás esetén egy kis zöld pipával kiegészítve közli, hogy "A jelszó sikeresen lecserélve.":

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra