You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Gyakran ismételt kérdések > Adatrögzítéssel kapcsolatos kérdések > Milyen lehetőségek vannak a Normában Állásidő rögzítésére?
Milyen lehetőségek vannak a Normában Állásidő rögzítésére?
print icon

A szoftverben kétféle módon lehet egy munkavállaló számára állásidőt rögzíteni attól függően, hogy az egész napra vonatkozik-e, vagy csak a napi munkaidő egy részére.

1. Állásidő (egész napos)

Az egyik lehetőség, hogy a Munkalapok feltöltése felületen beállítjuk a teljes napra az Állásidő (egész napos) opciót. Ebben az esetben az állásidő az adott napi munkalap státusza lesz a teljes napi munkaidő figyelembevételével. Ilyenkor nincs lehetőség annak részletezésére az Egyéb, idő alapú tevékenység mezőiben, hogy mi okból történt arra a napra az állásidő rögzítése, mivel ez a rész csak akkor tölthető, ha a munkalap típusa „Jelen” státuszt kapott. Amennyiben a felhasználó megpróbálja ezt a részt kitölteni, figyelmeztető üzenetet kap: „A munkalap nem tartalmazhat teljesítéseket, időtartambejegyzéseket és pótlékokat, ha a jelenlét típusa nem ’Jelen’.”

2. Állásidő rögzítése az Egyéb, idő alapú tevékenységeknél

Ezt az opciót akkor érdemes használni, ha nem a teljes napi munkaidőre vonatkozik az állásidő, hanem csak egy részére, és fontos tudni, hogy mettől meddig tartott az állás, illetve, hogy milyen okból. Ebben az esetben a Munkalapok feltöltése felületen a munkavállaló számára a „Jelen” státuszt kell beállítani, ezután pedig a létrehozott munkalapon az Egyéb, idő alapú tevékenységek résznél ki kell választani a szoftverbe előzetesen feltöltött Állásidő fajtákból a megfelelőt, valamint rögzíteni az időtartamot az elvárt módon, esetleg megjegyzéssel kiegészíteni, amennyiben szükséges.

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra