You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 05. Dolgozók > 5.1.9. Osztályozások és Távolléti díjak
5.1.9. Osztályozások és Távolléti díjak
print icon

Osztályozások hozzárendelése

A dolgozók adatainak almenüjében az utolsó elem az "Osztályozások" almenü. Az osztályozások létrehozásáról a tudásbázis 7.1.1 A Normakatalógus szerepe - Osztályozások, percdíjak cikkének Új Osztályozás rögzítése az Osztályozások, percdíjak menüjében című témakörében találhat bővebb információkat.

Az alábbi felületen a zöld "+ Új hozzáadása" gombbal a korábban, a Normakatalógusban előzetesen létrehozott osztályzásokat tudjuk a dolgozóhoz rendelni. Az osztályozásokat alapvetően annak meghatározására használhatjuk, hogy az adott dolgozó milyen nehézségű műveleteket végezhet, milyen gépen dolgozhat, illetve dolgozik.

Az "Osztályozás" mezőben lenyíló menüből választhatjuk ki a korábban létrehozott osztályozások közül azt, vagy azokat, amelyeket a dolgozóhoz szeretnénk rendelni.

 

 

Több osztályozást is rendelhetünk egy dolgozóhoz, mégpedig az "+ Új hozzáadása" gomb segítségével.

 

Az osztályozások dolgozóhoz rendelését követően a képernyő alján található, zöld "Mentés" gombbal menthetjük az adatokat.

 

Távolléti díjak feltöltése

 

A távolléti díj egy olyan bérelem, ami havibér vagy órabér esetén kis mértékben vagy egyáltalán nem változik, de teljesítménybér esetén jelentős eltérés is lehet, havonta is változhat. A rendszerben nem állnak rendelkezésre a szükséges adatok a távolléti díjak pontos meghatározásához, viszont a bérszámfejtő rendszerekben minden hónapra meg kell határozni. Ezt az adatot be lehet tölteni a Normába, így a távolléti díjas tevékenységek bérköltségének meghatározása ezt használjuk, ha nincs adat, akkor órabérrel számolunk, ami nem ad pontos képet.

 

Lehetőség van a havi távolléti díjak tömeges feltöltésére. Ez a Dolgozók menüben a “Távolléti díjak feltöltése” gomb segítségével indítható el.

 

Egy új felület nyílik meg, ahol dolgozónként meg tudjuk adni a kívánt távolléti díjat.

Ha minden munkavállaló távolléti díját megadtuk, akkor a kék színű, "Távolléti díjak mentése" gombbal tárolhatjuk el őket.

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra