You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 05. Dolgozók > 5.1.7 Juttatások - Munkába járás és egyéb költségtérítés
5.1.7 Juttatások - Munkába járás és egyéb költségtérítés
print icon

Munkába járás költségtérítés rögzítése

 

A juttatások beállítását dolgozónként, a bal oldali menü "Dolgozók" menüpontjából kiindulva, a kiválasztott dolgozó nevére, vagy a neve előtti "Szerkesztés" ikonra kattintva kezdhetjük meg.

A dolgozói adatlap bal oldalán található menüpontok közül a „Juttatások”-at kiválasztva, a juttatások listanézetére jutunk, ahol a képernyő jobb sarkában található, zöld, „+ Új juttatás” gomb megnyomásával, legördülő listából választhatjuk ki, hogy milyen juttatást szeretnénk rögzíteni.

 

Amennyiben a munkába járás költségtérítését szeretné juttatásként egy munkavállalóhoz rögzíteni, akkor a Munkába járás költségtérítés szövegére kell kattintani.

 

 

A munkába járás költségtérítése egyéni és havi elszámolás alapján történik: saját gépjármű esetén az útnyilvántartó alapján, tömegközlekedési bérlet esetén pedig számla alapján.

Kötelezően kitöltendő adatokként a hatálybalépés idejét és a térítés adómentes összegét kell megadnunk. Opcionálisan megadható a költségtérítés érvényességének végét jelző határidő is: amennyiben ezt a mezőt üresen hagyjuk, a költségtérítés minden hónapban elszámolásra kerül, amíg nem töröljük. További opcionális mező a "Megjegyzés" mező, amelyben tetszőleges szöveget rögzíthetünk. A képernyő alsó részén található, zöld, "Mentés" gombbal menthetőek a felvitt adatok.

 

 

Egyéb költségtérítés

A fentiekhez hasonló módon, az "+ Új juttatás" gombra kattintva, ám a lenyíló menüben az "Egyéb költségtérítés" opciót választva juthatunk az új "Egyéb költségtérítés" hozzáadására szolgáló felülethez:

 

Az "Egyéb költségtérítés" alatt a Norma egyszer adható költségtérítést ért. A felületen a megjegyzésen kívül minden adatot kötelező megadni, így a "Juttatás" mezőben a költségtérítés nevét, avagy jogcímét.

 

A felvitt adatok a szokásos módon, a képernyő alsó részén található, zöld "Mentés" gombbal menthetők.

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra