You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 05. Dolgozók > 5.1.5 Kedvezmények - További fontos információk
5.1.5 Kedvezmények - További fontos információk
print icon

Kedvezmények listanézete

A korábban létrehozott, illetve dolgozókhoz rendelt különféle kedvezményeket egy összesítő listában is megtekinthetjük, mégpedig a "Dolgozók" menüpontban, egy adott dolgozó nevére, majd a "Kedvezmények" almenüre kattintva:

.

A kedvezmények összesítő oldalán az "Aktív” oszlop háromféle állapotot jelölhet:

  • zöld pont jelöli, ha egy adott kedvezmény aktív, azaz:

    • még az érvényességi időn belül vagyunk

    • nincs érvényesség vége megadva, és az adott kedvezmény még nem került lezárásra sem.

  • Zöld kör jelöli, ha az adott kedvezmény számfejtésileg aktív, azaz az érvényesség lejárt, de még korrekció nélkül módosíthatók az előző hónap kedvezményei. Egy kedvezmény számfejtésileg aktív az érvényesség lejártát követő hónap 10-éig.

  • Szürke pont jelzi, ha az adott kedvezmény már elévült.

 

Fontos: minden esetben figyelni kell arra, hogy egy adott típusú kedvezményből nem értelmezhető párhuzamosan több aktív állapotú. Amennyiben egy korábban már rögzített kedvezmény-típusból továbbit szeretnénk rögzíteni, az előzőt le kell zárni: egy dolgozónál, egy napon, egy kedvezménytípus legfeljebb egy állapotában lehet hatályban.

 

Ahogyan arról korábbi cikkünkben is szó esett, a program figyelmeztető üzenetet küld, ha egy aktív kedvezmény mellé egy újabb, ugyanolyan kedvezményt akarunk rögzíteni:

A kedvezmények összesítő nézete tartalmazza az összes korábban rögzített kedvezményt, oszlopokba rendezve azokat a következők szerint:

  • kedvezményezett személye (dolgozó, munkáltató),
  • kedvezmény típusa,
  • kedvezmény állapota (zöld ponttal jelezve, ha aktív, zöld karikával, ha számfejtésileg aktív, illetve szürke ponttal, ha elévült),
  • hatályba lépés időpontja,
  • érvényesség végének időpontja (amennyiben meg lett adva).

Amennyiben módosítani vagy törölni szeretnénk egy adott kedvezményt, a sor elején található "Szerkesztés" vagy "Törlés" ikonra kattintva tehetjük meg:

 

 

Fontos: szerkesztés és törlés esetében mindig vegyük figyelembe annak hatását a bérszámfejtési időszakra. Amennyiben egy adott hónap 10. napja után szerkesztünk vagy törlünk egy előző hónapra vonatkozó kedvezményt, az mindenképp korrekciónak minősül, amiről a tulajdonos értesítést kap.

 

 

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra