You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 01. Első lépések a Crosssec Norma felületén > 1.1.3 A Norma felhasználói felülete és annak alapelemei
1.1.3 A Norma felhasználói felülete és annak alapelemei
print icon

A Norma felhasználói felülete és annak alapelemei

A Normába való bejelentkezést követően a Norma Főoldala jelenik meg. A bal oldalon látható, sötétkék terület a Norma mindenkor elérhető főmenüje, de más funkciók is találhatók is főoldalon, amelyek elemeire a Norma tudásbázisa részletesen kitér.

A Normában való munka során több olyan szimbólummal, ikonnal találkozhat, melyeken keresztül különféle funkciók érhetők el. Ezen szimbólumok, illetve ikonok közül a leggyakoribbak a következők:

 

 

 

Csillagozott mezők: általában kötelezően kitöltendő mezőket jelölnek, ezeket üresen hagyva a szoftver sokszor nem is engedi a beírt adatokat elmenteni.

 

 

Vissza az előző oldalra gomb: ha erre a balra mutató nyílra kattintunk, akkor mindig az aktuális oldalunk előtt használt felületre lépünk vele vissza.

 

 

Ceruzát ábrázoló gomb: ez az ikon mindig szerkesztésre, vagy adatok megtekintésére ad lehetőséget.

 

 

A három egymás melletti pontot ábrázoló ikon az ún. "További lehetőségek" gomb. Erre kattintva több lehetőség közül választhat a használó, attól függően, mit szeretne tenni. Lehet az opciók között szerkesztés vagy törlés, de egyéb is, az aktuális felülettől függően.

 

 

Műveletjegyzék-ikon: a Műveletjegyzék a Termékek menü listanézetéből érhető el, miután feltöltésre került egy termék, akkor az adott sor első ikonjaként jelenik meg. A műveletjegyzék tartalmazza a termék műveleteit és műveleti listáit.

 

 

Naptár-gomb: egy adatra vagy adatcsoportra vonatkozó időszak, illetve annak kezdő, illetve befejező napjának kiválasztására alkalmas jelölés.

 

 

Előzmények megtekintése gomb: a Norma több helyen is lehetőséget ad arra, hogy megtekinthessük, volt-e korábban más adat egy adott felületen, és ha igen, mi volt az. Ahol ezt a jelet látjuk, közvetlenül annak az adattartalomnak a változásaira navigál a szoftver, ahonnan az ikon elérhető.

 

 

"Rendezési lehetőség" gomb: a kék színű le-fel nyilak mindig arra utalnak, hogy az alapértelmezettől eltérő rendezésre van lehetőségünk. A Norma menüpontjainak listanézetében, ahol oszlopokban jelennek meg az adatok, az oszlopnevek mellett gyakran megtalálható ez az ikon. Ha igen, ott más szempont szerint rendezhetjük a listázott adatokat.

 

 

Szemetes jele: törlés vagy törlésre kijelölés opcióját jelenti.

 

 

Mérések, Visszamérések: mind a két szimbólum csak akkor válik kék hátterűvé, ha a megfelelő felületen ráállunk egerünkkel. Ezzel jelzi a szoftver, hogy egy másfajta felületre jutunk általuk. A Mérés felületére az Osztályozások, mérések menüből, míg a Visszamérések nézetére a Termékek/Műveletjegyzékek/Műveletek oldalról lehet eljutni.

 

 

Kilépés gomb: a szoftver jobb felső sarkában látható ikon segítségével tudunk kilépni a szoftverből, ha már nem szeretnénk tovább használni.

 

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra