You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
15.1.1. Feladatok, projektek
print icon

A Feladatok, projektek funkció szerepe

 

Ez a funkció csak a Projekt csomagban érhető el, illetve a szerződéses feltételek alapján Folyamat és Gyártás csomagban is lehetőség van a használatára. 

 

A funkció célja, hogy a szolgáltató tevékenységek esetén is a napi feladatok és időráfordítások valamilyen projekthez, szolgáltatáshoz, rendelhetők legyenek, vagy azon termelő cégeknél is hasznos lehet, ahol nem tudják vagy nem szeretnék műveleti szinten követni a tevékenységeket, teljesítményeket, de terv-tény adatokra, projekt vagy rendelés alapú elszámolásra szükség lehet.

 

 

Új Feladat, projekt létrehozása, meglévő szerkesztése

 

A bal oldali menüsávban a Feladatok, projektek menüpontra kattintva a megnyíló felületen tekinthetjük meg a már meglévő feladatok, projektek listáját, valamint itt hozhatunk létre továbbiakat.

Ha új feladatot, projektet szeretnénk létrehozni, kattintsunk a felület jobb felső sarkában található zöld "+ Új feladat, projekt” gombra. (Amennyiben még nincs egy sem, a gomb a lista helyén látható.)

 

A listán a szoftver összegzi az egyes projektekre elszámolt időt, vagyis a munkalapokon az adott projektre rögzített egyéb, idő alapú tevékenységek ideját (Megvalósítási idő összesen oszlop), illetve amennyiben volt megadva tervezett megvalósítási idő, a státusz oszlop %-os értékben megjeleníti az előrehaladást is.  

 

 

Az űrlapon meg kell adni az új feladat, projekt kódját és nevét. Ezek kötelező mezők, tetszőleges karakterekből állhatnak.  Megadható a tervezett kezdés és határidő is, amit dátumválasztóval lehet beállítani, illetve megadható a projekt tervezett időráfordítása is órában. Igény szerint elszámolási egységhez is rendelhető az adott projekt. (Ennek feltétele, hogy előzetesen adjunk meg elszámolási egységeket a konfigurációban. Az elszámolási egységekről részletesebben a 2.1.5 Elszámolási egységek részben olvashat.)

 

A lezárás dátuma létrehozáskor nem releváns, akkor célszerű megadni, amikor már nem lehetséges több napi időadatot elszámolni az adott projektre. Ha ez a mező ki van töltve, az adott projekt nem lesz elérhető a munkalapok kitöltése során.

 

 

 

Az adatok kitöltése után kattintsunk a felület alján megtalálható, zöld "Mentés" gombra. Ekkor - az adatok mentését követően - visszatérünk a feladatok, projektek listájához, amely már tartalmazza az újonnan létrehozott elemet is.

 

Meglévő feladat, projekt törölhető. Az adott sor elején lévő „..." ikonra kattintva nyílik meg egy további lista, amelyen a Törlés gombra kattintva a szoftver egy új felületen rákérdez, hogy biztosan törölni szeretnénk-e ezt az elemet. Ha igen, akkor ezt megerősítve az elem törlődik.

 

 

Fontos: amelyik feladathoz, projekthez korábban rögzítettünk tevékenységet munkalapon, az nem törölhető. Erről tájékoztat is minket a Norma a felület jobb felső sarkában megjelenő üzenettel.

 

 

A ceruza ikonnal szerkeszthető az adott feladat, projekt.

A szűrőben kereshetünk kódra, névre, határidőre, státuszra, elszámolási egységre, srb. vagy akár listázhatjuk csak a lezárt projekteket.

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra