You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
2.1.8. Címkék
print icon

A Címkék szerepe

 

A munkalapokon lehetőség van egyedi jelöléseket alkalmazni. Ehhez előzetesen fel kell tölteni a konfiguráció menüben a Címkék listát. Tetszőleges szövegek adhatók meg, pl.: home-office vagy kiküldetés jelölésére is alkalmas lehet, vagy bármi egyéb, előre meghatározható információ jelölésére.

 

Új címke létrehozása, meglévő módosítása

 

A Konfiguráción belül a Címkék almenüpontra kattintva a megnyíló felületen tekinthetjük meg a már meglévő munkalap címkéket, valamint itt hozhatunk létre továbbiakat.

 

 

Ha új címkét szeretnénk létrehozni, kattintsunk a felület jobb felső sarkában található zöld "+ Új címke” gombra. (Amennyiben még nincs egy sem, a gomb a lista helyén látható.)

Az űrlapon a „Címke a következőhöz” mezőben egyetlen érték elérhető, ezen egyelőre nem lehet változtatni, csak munkalapokhoz tartozhatnak. Meg kell adni az új címke nevét és kódját. A név kötelező mező, a kód opcionális, de mindkettő tetszőleges karakterekből állhat. Megadható egy rövid leírás is, hogy milyen esetekre alkalmazható az adott címke. Az űrlap alján jelölhető, ha egy címke ideiglenesen vagy véglegesen nem használható: „Passzív”. Ha ez be van jelölve, akkor nem jelenik meg a munkalapokon, nem jelölhető.

Az adatok kitöltése után kattintsunk a felület alján megtalálható, zöld "Mentés" gombra. Ekkor - az adatok mentését követően - visszatérünk a címkék listájához, amely már tartalmazza az újonnan létrehozott elemet is.

 

 

Meglévő címke törléséhez az adott sor elején lévő „Szemetes" ikonra kattintva az ikon piros színűre változik. Ekkor egy új felületen a szoftver rákérdez, hogy biztosan törölni szeretnénk-e ezt az elemet. Ha igen, akkor ezt megerősítve az elem törlődik.

 

Fontos: olyan címke, ami már használva volt munkalapokon, az nem törölhető. Erről tájékoztat is minket a Norma a felület jobb felső sarkában megjelenő üzenettel.

A ceruza ikonnal szerkeszthető az adott címke.

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra