You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 12. Lekérdezések > 12.1.4 Mentett sablon opció használata a Lekérdezések panelen
12.1.4 Mentett sablon opció használata a Lekérdezések panelen
print icon

Mentett sablon használata

 

A Norma szoftver Főoldalán lévő Lekérdezések panel elemeinél a mentett sablon opció segítségével lehetőség van arra, hogy az egyes lekérdezések beállításai mentésre kerüljenek. A mentést követően a sablonok a későbbi jelentés készítések során egy kattintással kiválaszthatók, általuk a lekérdezés gyorsabban, a korábban elmentett feltételek szerint történnek meg.

 

A mentett sablonok használata a Normában minden egyes lekérdezés-típusnál és a kimutatásoknál is lehetséges.

 

Fontos: Amíg nem mentünk el legalább egy sablont az adott lekérdezésnél, addig nem látható a kiválasztásra alkalmas mező sem.

 

A mentés menete

Amennyiben szeretnénk pl. rendszeresen lekérni a Munkaidő összesítést bizonyos feltételekkel, akkor először be kell állítani a szükséges szempontokat az adott lekérdezés-típus mezőiben, és a Lekérdezés készítése gomb segítségével el kell indítani a lekérdezést.

 

 

A szoftver ekkor a Lekérdezés előzmények felületre navigál, ahonnan a lekérdezés elkészülése után egyrészt letölthetjük excel formátumban a lekért adatokat a Fájl letöltése gombra kattintva, másrészt itt van lehetőség arra, hogy a beállítások mentésre kerüljenek.

 

Az oldal jobb felső részében lévő zöld színű „Mentés sablonként” gomb megnyomásával indítható el a mentés folyamata.

 

 

A kattintás után előugró ablakban a „Sablon neve” mezőben meg kell adni azt az elnevezést, ami alapján később is könnyen ki tudjuk választani a mentett sablonok közül. A megfelelő név beírását követően a zöld színű Mentés gombbal véglegesíthető a mentés.

 

 

A mentés sikerességét a felület jobb felső sarkában megjelenő „A sablon sikeresen elmentve!” szöveg is megerősíti.

 

 

Ha már van bármelyik lekérdezés opcióhoz sablon elmentve, akkor az adott típus űrlapjának első elemeként „Sablon” elnevezéssel egy azokat felkínáló legördülő jelenik meg.

 

 

A legördülő listából tetszés szerint kiválaszthatjuk, amelyiket a mentett sablonok közül szeretnénk lekérni.

 

 

A kiválasztást követően megjelennek a mezőkben az adott sablonhoz elmentett paraméterek, így rögtön el is indítható a lekérdezés.

 

 

A Lekérdezés panel egyes elemeihez tetszőleges számú és elnevezésű sablon menthető el, a mentett sablonok mindegyike pontosan azokkal a paraméterekkel végzi el a lekérdezéseket, amelyekre a beállítások a mentés előtt megtörténtek.

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra