You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Gyakran ismételt kérdések > Általános kérdések > Mit kell tennem, ha nem látok olyan dolgozókat, akiknek a munkalapját rögzítenem kell?
Mit kell tennem, ha nem látok olyan dolgozókat, akiknek a munkalapját rögzítenem kell?
print icon

Amennyiben egy felhasználó azt tapasztalja, hogy a Munkalapok feltöltése oldalon a kiválasztható dolgozók között nem lát olyan munkavállalót, akinek a munkaidejét és tevékenységét tudomása szerint adminisztrálnia kellene, az a következő okokból történhet.

1. Új munkavállalóról van szó, akinek az adatai még nincsenek feltöltve a szoftverbe.

Új munkavállaló számára munkalapok rögzítése csak akkor válik lehetővé, ha legalább a dolgozói törzsadatok feltöltésre kerültek (napi jelenlét rögzítéséhez elegendő a munkavállalók megfelelő adatainak feltöltése a szoftverbe). Ezért vagy egyeztetni szükséges a dolgozói adatok feltöltéséért felelős személlyel, vagy létre kell hozni a dolgozót a Normában a megfelelő adatokkal.

Az új dolgozók feltöltésének menetéről részletes leírást találhat a Norma Felhasználói Kézikönyv 05. Dolgozók alszakaszának 5.1.1 Dolgozók feltöltése és importálása, az 5.1.2 A dolgozók importálására szolgáló Excel fájl felépítése, illetve a 5.1.3 Dolgozók adatainak manuális bevitele című cikkeiben.

2. Megfelelő jogosultság hiánya.

Előfordulhat, hogy munkavállalók átszervezése, szervezeti átalakítások stb. miatt egy dolgozó korábbi besorolásai (szervezeti és földrajzi besorolások, esetleg adatkör) megváltoznak, a jogosultság lekövetése azonban elmarad. Ilyenkor ellenőrizni kell a felhasználó számára beállított hozzáféréseket a megfelelő vezető, illetve annak az adminisztrátornak a segítségével, aki az adott szervezetnél a felhasználók jogosultságait szerkeszti, hogy valóban megvannak-e a rögzítéshez szükséges beállítások. A hiányzó jogosultság beállításával a kérdéses munkavállaló láthatóvá válik a rögzítéskor.

3. Már van a munkavállalónak arra a napra rögzített munkalapja.

Lehetséges, hogy egy szervezetnél akár több adminisztrátor jogosultsága megegyezik, és az egyik felhasználó már rögzítette az adott munkavállaló jelenlétét arra a napra. Ilyenkor a Norma a Munkalapok feltöltése oldalon a kiválasztható dolgozók között nem jeleníti meg azt a dolgozót, akinek adott napra már létrehoztak egy munkalapot, így segít a szoftver az esetleges duplikációkat elkerülni. Amennyiben tehát egy felhasználó azt tapasztalja, hogy egy munkavállaló nem látható a rögzíthető dolgozók között a listában, és a jogosultságával is minden rendben van, akkor a feltöltött munkalapokat kell ellenőrizni, mert valószínűleg már elkészült arra a napra a jelenlét rögzítése.

A Munkalapok visszakereséséhez segítséget nyújt a Norma Felhasználói Kézikönyv 09. Munkalapok alszakaszában olvasható 9.1.3 A Munkalapok megjelenése, rendezés, szerkesztés és szűrés című cikk.

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra