You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 04. Főoldal > 4.1.3 A Saját felhasználói profil és az Értesítések
4.1.3 A Saját felhasználói profil és az Értesítések
print icon

Saját felhasználói profil

 

Cég/szervezet neve fekete betűkkel: megjelenik a felhasználóhoz tartozó cég/szervezet neve, amelyen a regisztráció történt, de csak jelzésértékű, külön funkcióval nem bír.

 

 

Felhasználó neve: a felhasználó neve kék színnel látható, aminek az a jelentősége, hogy rákattintva egy külön felületre, mégpedig a saját profilját tartalmazó adatokhoz lehet vele jutni.

Ha csak rávisszük az egeret a nevünkre, akkor alatta megjelenik az e-mail címünk, amivel regisztráltunk:

 

 

A névre kattintva pedig az alábbi adattartalommal rendelkező ablak nyílik meg:

 

 

A megjelenő felület balra eső felén a saját profilunkon belül elérhető beállítási lehetőségek láthatók, melyeket a felhasználó saját tetszése és igénye szerint határozhat meg.

 

Fontos: Aki rendelkezik a „Felhasználók szerkesztése” szerepkörrel, annak számára a saját felhasználói profilon belül elérhetők a Norma menüpontjaihoz, egyéb funkcióihoz, szervezeten belüli hozzáférésekhez szükséges jogosultsági beállítás lehetőségek is.

 

 

 

Értesítések

 

A Crosssec Norma rendszer-értesítésekkel segíti a felhasználóknak elkerülni, javítani az egyes adatrögzítési hibákat, hiányosságokat.

Amennyiben vannak értesítések, a jobb felső sarokban a csengő mellett látható sárga számok jelzik azt. Erre kattintva típusonként csoportosítva találjuk az értesítéseket, az előfordulás mennyisége adat (db) zárójelben.

 

 

Amennyiben nincs értesítés, úgy a csengő melletti szám nem látható.

Az egyes értesítésekre kattintva az adott képernyőkre jutunk, ahol javítható az adott hiba.

Ha a csengőnél lenyíló lista alján látható "Összes megtekintése" lehetőséget választjuk, akkor az értesítések részletes nézetére jutunk. Innen is elnavigálhatunk az adott hiba / hiányosság javítására, pótlására alkalmas felületre.

 

 

Értesítések típusai a következők:

  • Kitöltetlen munkalap
    Ha egy dolgozóhoz már létrehoztunk egy adott napra jelen státuszú munkalapot, de a munkalapon nem rögzítettünk teljesítést (gyártási rendeléshez tartozó elkészített mennyiséget), akkor arról a rendszer értesítést küld.
    Az értesítés nem vizsgálja a dolgozó bértípusát, a munkalapon rögzített 'kitöltött' jelzés számít.
  • Korrekció
    Lezárt időszakhoz, vagyis nem tárgyhónaphoz kapcsolódó adatok módosítása esetén megjelenő értesítés.
  • A rögzített időtartamok összege meghaladja a napi munkaidő mennyiségét
    Ha a munkalapon felvitt időalapú tevékenységek (Egyéb idő alapú tevékenységek, Rendkívüli munkaidő) munkaóráinak száma meghaladja a dolgozó adatlapján megadott foglalkoztatási munkaórák számát.
    A munkalapon szereplő beosztás szerinti idővel kalkulál, ennek hiányában a dolgozó napi munkaidejét veszi figyelembe.
  • A művelethez rögzített mennyiség meghaladja a maximális gyártási rendelési mennyiséget
    Arra hívja fel a figyelmet, hogy adott gyártási megrendeléshez tartozó mennyiségnél az ezen gyártási rendelésekre elszámolt teljesítések a munkalapokon összesen nagyobb mennyiséget adnak, mint a rendelési tétel.
  • Hiányzó távolléti díj
    Azt jelzi, hogy az adott hónapban vagy új munkavállalónál még nem kerültek feltöltésre a távolléti díjak, vagy hiányzó adatok vannak.
  • Párhuzamosan futó kedvezménytípusok vannak dolgozóhoz rögzítve
    Azt jelzi, hogy egy dolgozóhoz egy vagy több azonos típusú kedvezmény van rögzítve, melyeknek az érvényességi ideje metszi egymást.
  • Távollét esetén nem szerepelhet teljesítésadat
    Azt jelzi, ha “távollét” (szabadság, betegség stb.) státusszal létrehozott munkalapon szerepel teljesítésadat.
  • Prémium elbírálási teendő
    Akkor jelenik meg, ha az aktív hónapban van prémium juttatással rendelkező, dolgozó, de a prémium még nem került elbírálásra.
  • A törtnapi órák száma nem érheti el a napi foglalkoztatási munkaórák számát
    Akkor jelenik meg, ha egy munkalapon az idő alapú tevékenységek között szerepel olyan igazolatlan távollét és/vagy nem fizetett távollét, melyeknek időtartalma meghaladja a dolgozó adatlapján megadott foglalkoztatási munkaórák számát.
  • Hiányos felhasználói beállítások
    Arról tájékoztat, hogy a felhasználónak hiányos a jogosultsági beállítása, hiányzik a szervezeti egység, a földrajzi egység vagy az adatkör kiválasztása.
    Ezt az értesítést csak olyan felhasználó látja, aki rendelkezik a felhasználók szerkesztéséhez szükséges szerepkörrel.
  • Műveleti lista frissítésre vár
    Azt jelzi, hogy egy műveleti listán szereplő műveletek közül valamelyiken megváltozott a mértékegység vagy az elszámolási egység, illetve, ha a művelet mérései frissültek és ezért a termék műveleti listájának frissítése szükségessé vált.
  • A fizetett szabadságok száma meghaladja az éves keretet
    Akkor jelenik meg, ha egy dolgozó adatlapján megadott éves összes szabadág számát meghaladja a munkalapokon rögzített szabadságok száma.
  • Dolgozói jogviszonyon túlnyúló prémium
    Azt jelzi, hogy egy dolgozó munkaviszonyán túl van rögzítve prémium.
  • A betegszabadságok száma meghaladja az éves keretet
    Akkor jelenik meg, ha egy dolgozóhoz több betegszabadság típusú munkalap lett létrehozva, mint amennyi megengedett lenne éves szinten (jelenleg 15), Ha év közben kezdődött a munkaviszony, akkor a betegszabadságok arányos részét veszi alapul.
  • A dolgozó munkalappal rendelkezik, azonban munkaviszonya megszűnt
    Akkor jelenik meg, ha egy dolgozó munkaviszonyának megszűnése később került az adatlapjára, mint, hogy a munkaviszony megszűnése utáni napokra létrehoztak munkalapokat.
  • Munkaidő jóváhagyási teendő
    Azt jelzi, hogy a bérszámfejtési időszakon belül van még nem elfogadott munkalap. Ezt az értesítést csak olyan felhasználó látja, aki rendelkezik a munkalap jóváhagyási szerepkörrel.

 

Az értesítések a jogosultságokhoz és Norma csomaghoz igazodva jelenjenek meg, vagyis, ha valakinek nincs hozzáférése egy olyan funkcióhoz, amiről szól az adott értesítés, akkor nem jelenik meg számára, illetve a termeléshez kapcsolódó értesítések nem relevánsak a start csomagban.

Csak akkor jelenik meg egy értesítés típus, ha van benne tétel.

Csak az aktuális időszakokra vonatkozó (tárgyhavi vagy előző havi) értesítések láthatóak.

 

 

Időszakos összesítő értesítések

A csengőnél megjelenő értesítésekről időszakos értesítéseket is kérhetünk, napi vagy heti rendszerességgel. Ezt minden felhasználó beállíthatja a saját fiókjához. A felhasználó a saját adatait a jobb felső sarokból (a kilépés gomb mellett) a saját nevére kattintva érheti el. Amennyiben be van kapcsolva, a választott rendszerességgel e-mailben kerül kiküldésre az értesítések összegzése.

 

 

 

 

 

 

Visszajelzés
1 közül 3 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra