You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 08. Vevői és Gyártási megrendelések > 8.1.3 A gyártási megrendelés kapcsolata a vevői rendeléssel és a munkalapokkal
8.1.3 A gyártási megrendelés kapcsolata a vevői rendeléssel és a munkalapokkal
print icon

A gyártási megrendelés kapcsolata a vevői rendeléssel és a munkalapokkal

 

Gyártási megrendelés létrehozása vevői rendelésből

Gyártási megrendelést a vevői megrendelések listából is létre tudunk hozni. A vevői rendelés listán az egyes sorok előtt álló második gomb (…) alatt található a + Gyártási megrendelés létrehozása gomb.  

Amíg egy új vevői megrendeléshez még nem hoztunk létre gyártási megrendelést, ennek hiányát a Gyártásba kiadva oszlop százalékszáma is mutatja, illetve a lefedettség jelzése is utal rá.

Akár már meglévő, akár új vevői rendeléshez adjuk innen hozzá a gyártási megrendelést, a vevői megrendelés azonosítója automatikusan ki lesz töltve.

 

A gyártási megrendelések és a munkalapok kapcsolata

A munkalapokon a Teljesítések részben az elvégzett műveleteket a gyártási megrendelésekhez tudjuk rendelni, pontosabban a munkalapokon kiválaszthatunk egy gyártási megrendelés azonosítót és azon belül egy konkrét műveletet. Az ebből elvégzett mennyiséget és a rá fordított időt adjuk meg. Az itt megadott adatok kerülnek a vevői megrendeléseknél a tényleges előállítási idő oszlopba. 

A gyártási megrendeléseket az egyéb, idő alapú tevékenységeknél is megadhatjuk, amennyiben az adott tevékenység esetén meghatározható, hogy melyik gyártáshoz kapcsolódik. Ugyanígy a rendkívüli munkaidő és a pótlékok részben megadott sorokhoz is hozzárendelhető gyártási megrendelés. Ezáltal valamennyi így keletkező munkaidő és bérköltség lekérdezhető lesz akár gyártási megrendelésekhez kapcsolódóan is.

 

Fontos: A munkalapon kizárólag azok a gyártási megrendelések és műveletek érhetők el, amelyek arra a földrajzi egységre kerültek kiadásra, ahol az adott munkavállaló is van.

 

A termékekhez kapcsolódnak a műveletjegyzékeken keresztül a konkrét műveleti listák; normák. A műveleti listák pedig a gyártási megrendelésekhez, így a munkalapon a kiválasztott gyártási megrendelés és az ahhoz tartozó művelet a termék adott gyártóhelyi műveleti listája alapján adja az ahhoz tartozó teljesítménybért.

Visszajelzés
1 közül 1 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra